torsdag 27 december 2012

FÖR ELLER EMOT ATT BO KVAR.....

Så här har vår väg sett ut ett antal gånger redan. Snöslungan som inköptes förra vintern har kommit till användning, fast den är av grövre modell så orkar den nästan inte med snön.. 600 meter egen väg

Fast dagar då allt fungerar och snön är plogad och solen skiner då så...vill man ju egentligen bo kvar fast man inte riktigt orkar.

Utsikt från vardagsrummet, riktigt så här mycket snö har vi just nu inte kvar.


Väntar på att snart får vi väl vår beskärda del av ryska kylan. De har visst i Sibirien haft ner åt -60 grader. Svårt att fatta att något kan överleva då..

6 kommentarer:

  1. Men vackert är det! Otroligt vackert. Vi bor ju på landet och här är det bara backar upp upp och ner ner och vi har 500 meter till närmsta väg som plogas och det är en liten liten väg. Men vi är 4 året runtboende här på berget och vi får plogat av kommunen upp dom där sista besvärliga 500 metrarna. Fast varje år säger kommunen, nu har vi inte råd längre, men sen kommer bonden som plogar i alla fall! Ni har ingen sån service i er kommun - här är det för att befolkningen skall kunna få bo kvar där dom vill!

    Jaa, kallt i Sibirien. Jag har åkte Transsibiriska järnvägen ett par gånger på vintern och i Novosibirsk eller om det var Irkutsk var det -52, men det var så torr luft så det var inte så förfärligt. Vi stannade i städerna och var ute och när man andades genom näsan fröd slemhinnorna, det gjorde dom. Och glass såldes man, den stod ute på bord! Rätt festligt. Det varmaste om fötterna var träskor med hemstickade ullstrumpor i ett par lager!

    Men tänk om det blåser också - huuuuuh. Och här går inte tågen när det är -23......märkligt.

    Jaja, hoppas ni kan bo kvar!

    Agneta kram

    SvaraRadera
  2. Vackert, men så klart inte kul när man måste köra på vägen! En traktor med plog kanske kunde vara något om ni bestämmer er för att stanna?
    Ni bor ju så vackert och har ett så fint hus....svårt det där.

    Trevlig kväll!
    Agneta

    SvaraRadera
  3. Det där är ju knivigt.
    Det ser vackert ut och är fantastiskt att bo avskilt. Det är både min och makens stora önskan att få bo så. Maken har gjort det i "unga" dagar och pratar sig alltid lyrisk över tystnaden som fanns. Han hade 7 mils grusväg till närmaste större väg, E20.
    Men så tänker man ju att man blir äldre och som jag då, sjuk. Så vi vågar nog inte förverkliga drömmarna. När vi hittar hus som är till salu och det ser lockande ut, drar vi både en lättnande suck då vi tittat på det och konstaterat att det nog inte passade fullt ut.
    Fast om man redan bor som ni...suck suck. Ska vi byta?? :D
    Vet inte om det är åldern eller vad det är men jag tror jag blivit allergisk mot (o)-ljud. Tystnad är dyrköpt idag och exklusiv.
    Så fort man bor nära så medför det så mycket annat som man kanske inte vill ha med på köpet.
    Tänk att det ska vara så svårt ibland att bestämma sig ;P
    Ha det så gott - här är det blött, svart och smutsigt.
    KRAM
    Fia <3

    SvaraRadera
  4. Tråkigt att måsta flytta men man får kanske försöka se det som att nya möjligheter dyker upp, så kan det ju vara. Ibland kan det bli jättebra, bara man tar det i piano och inte förhastar sig.....hoppas det går bra, jag läste ju att du skrev om mäklaren osv....
    Lycka till!
    Agneta kram

    SvaraRadera
  5. Tant Gunilla önskas ett Gott Nytt År från mig!
    Varm kram

    SvaraRadera
  6. Hej och jag undrar bara hur du har det?
    Fint hoppas jag.
    Kram

    SvaraRadera